Tilburg Trofee voor bioloog Henk Moller Pillot

Uit handen van wethouder Mario Jacobs ontving Henk Moller Pillot (83) 16 november 2019 de Tilburg Trofee vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de natuur in de stad en in die van het Leijpark in het bijzonder.

Jacobs reikte de Trofee uit bij het planten van een boom vanwege de 80e verjaardag van het Tilburgse Leijpark, waar Moller Pillot nauw mee verbonden is. Hij is al sinds 1974 vrijwillig actief voor de natuur in de stad en vooral voor die in het Leijpark. Veertig jaar lang heeft hij zes keer per maand vogeltellingen uitgevoerd in het park. In 2015 bracht hij hierover een boek uit genaamd ‘De vogels in het Leijpark’. Daarnaast zet hij zich al jaren in op het gebied van kennisoverdracht van de natuur in de stad.

Henk Moller Pillot volgde het Sint Odulphuslyceum en studeerde vervolgens biologie in Utrecht. Als leerling van het Odulphuslyceum heeft hij destijds de ‘biologische groep’ opgericht: een groep scholieren die buiten schooltijd erop uit trok om de natuur te bestuderen. Van 1960 tot 1970 gaf hij biologieles op het Odulphuslyceum. Ook was hij docent aan het Mollerinstituut.

 Zijn hoofddoel bleef om anderen in contact te brengen met de natuur, onder meer via cursussen voor het IVN Tilburg, het organiseren van wandelingen en excursies en activiteiten voor kinderen. Bestuurlijk was Moller Pillot actief bij de Adviescommissie Stedelijk Groen van de gemeente Tilburg en het Brabants Landschap. Tenslotte geniet Henk Moller Pillot ook faam in internationale wetenschappelijke kringen als hydrobioloog en ecoloog.

Geef een reactie